Ajan hermolla kaiken aikaa.

Ajankohtaista.

Uusi asbestilaki talonyhtiön remonteissa.

22/2
2016
Uusi asbestilaki astui voimaan vuodenvaihteessa. Pakollinen tarkastus lisää etappeja remontin aikataulutukseen. Tärkeintä on kuitenkin turvallisuus.

Laki astui voimaan vuodenvaihteessa. Se tekee asbestin selvittämisen pakolliseksi, jos remontissa puretaan rakenteita, joissa voi olla asbestia. Laki koskee ennen vuotta 1994 valmistuneita rakennuksia.

Asbestipurkutöiden jälkeen on varmistettava, ettei ilmassa ole asbestia. Esimerkiksi kylpyhuoneessa remonttia voi jatkaa vasta kun laboratoriosta on saatu puhtaat paperit. 

Asiasta kertoi Taloussanomat jutussaan http://www.taloussanomat.fi/asuminen/2016/02/20/tiesitko-muutoksesta-taloyhtiolle-jopa-kymmenien-tuhansien-lasku/20161978/310

Uusi laki tietysti hankaloittaa osaltaan remontin läpiviemistä ja aiheuttaa kustannuksia, mutta on mielestämme sen luokan satsaus turvalliseen saneraamiseen, ettei sen kannata antaa seistä remonttihaaveiden tiellä, päinvastoin. Vastuullisuus on hyvästä.

Mikäli talonyhtiössäsi asunnot ovat samankaltaisia, samoista materiaaleista tehtyjä ja aikaisemmat remontit on tehty samalla aikajaksolla, asbestikartoitus yhdessä tai kahdessa asunnossa voi riittää.

Mielestämme kannattavinta on neuvotella tuleva asbestikartoituksesi talonyhtiön lukuun - kartoitus jää talonyhtiön käyttöön - jotta kustannukset jakautuisivat muuallekin kuin lompakkoosi, ja jotta muutkin hyötyisivät tehdystä kartoituksesta.

Uusi laki vaikuttaa myös remonttiaikatauluun. Asbestikontrolli remontin aikana vaatii tarkkaa suunnittelua jo ennen remontin aloitusta. Kannattaa siis valita urakoitsija senkin mukaan, kenellä on uskottavaa näyttöä remonttiaikataulujen pitävyydestä. 

 

Takaisin uutislistaukseen

Seuraa meitä Facebookissa!

Kiitos yhteydenotosta. Jukka ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.