Arki rullaamaan remontin jälkeen.

Ajankohtaista.

Taloussanomat: Hyödynnätkö kunnolla kotitalousvähennystä? Tarjolla tuhansia euroja

14/12
2015
Tiesitkö, että kotitalousvähennykseen oikeuttavia remonttikustannuksia voi jakaa lähisukulaisten kesken? Siten samasta remontista voi saada jopa kymmeniätuhansia euroja kotitalousvähennystä.

Taloussanomat nostaa jutussaan mielenkiintoisen seikan kotitalousvähennyksiin liittyen. Aina kun on puhuttu kotitalousvähennykseen oikeutetuista samaa remonttia kohden, raja on vedetty pariskunnan tai kotitalouden kokoiseksi. Taloussanomien esimerkkitapauksessa vähennystä on käytetty jo astetta tehokkaammin.http://www.taloussanomat.fi/raha/2015/12/13/hyodynnatko-kunnolla-kotitalousvahennysta-tarjolla-tuhansia-euroja/201516446/139. Sama käytäntö toimii tietysti myös pienemmässä mittakaavassa. 

Kotitalousvähennystä voi saada asunnon remontointi-, kunnossapito- ja perusparannustyöstä. Se myönnetään myös kotitalous- ja hoitotyöstä. Selvästi eniten sitä käytetään remonttien yhteydessä.

Vähennykseen on oikeutettu, jos työt tehdään omassa kodissa, vanhempien tai isovanhempien asunnossa tai kesämökillä. Myös appivanhempien asunnossa tehdyn remontin kustannuksia voi vähentää verotuksessa, jos on osallistunut niihin.

Kotona teetetyn työn kustannukset saa osittain vähentää verotuksessa! Maksat remontista materiaalit ja valtio maksaa 45 % työn hinnasta. Lisäksi remonttilainan korot ovat vähennyskelpoisia.

Kotitalousvähennyksen suuruus on 2400 €/henkilö/vuosi, ollen jopa 4800 €/talous. Omavastuu on 100 euroa/henkilö.

 

Takaisin uutislistaukseen

Seuraa meitä Facebookissa!

Kiitos yhteydenotosta. Jukka ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.